Friday, September 23, 2016

Σύντομες κριτικές ελληνικών βιβλιων


Ο τροχός της μοίρας (καλύτερα πες κατάρας)


Ένα από τα πρώτα (?) βιβλία  της σειράς  του θέματος με έντονα  θεματογραφία. το διάβασα σε δυο μέρες  στις διακοπές  μου. έχει την εμφάνιση  της 'ζωής σε δυο πραξίες /stepmom' που ενώ ξεκινάει με ένα ευχάριστο τόνο  καταλήγει τραγική  αν όχι καταθλιπτική .
Η ιστορία  αναφέρεται σε μια κοπέλα που ζει στην Καβαλα  πιέζεται από του γονείς της να παντρευτεί τον γκομενιάρη γιο της  φίλης τους ενώ μόλοι  έχει τελειώσει το λύκειο.  Στο ταξίδι της για την Ρόδο γνωρίζει τον ερωτα της ζωής της και το κρατα μυστικό.... δεν συνεχίζω  την ιστορία γαΐτη έχει πολλές ανατροπές όπως και το μέρος  του τέλους που συγκλονίζει.
Αν ήμουνα   εγώ  ο συγγραφέας  δεν θα έγγραφα το τελευταίο κεφαλαιο. Θα προτιμούσα  η κοπέλα να έβρισκε την οικογενειακή ευτυχία που σχεδόν ποτε δεν είχε.
Κρίμα που δεν γυρίστηκε σε σειρά.
4.8/5

Έχετε μήνυμα στο  κινητό σας ( μαμανεδακη )

Η μανανεδάκη είναι άπαιχτη.Η ιστορία  της είναι πολύ  αστεία  και γελάς μέχρι λιποθυμίας . Συνεχεια γαμάτο με ατάκες κλεμμένες  από διαφορες  διαφημίσεις και  σειρές . Στην αρχή η ιστορία  θυμίζει λογική μικρού παιδιού παρα τριαντάρας   , αν και μερικές  φορες μου φαίνεται  ότι έχει βεβιασμένα αστεία
3/5

Του  google η μάνα mal... (Μανανεδάκη )

Ένα ακόμη ξεκαρδιστικό ,ο θεός να το κάνει  μυθστόρημα, της Μανανεδάκη αν και ιδιαιτερα πολύ κουραστικό στο  διάβασμα ,Μετά από το αρχικό κάζο στα γέλια αρχίζει να γιαίνετε βαρετό εκτος και αν κάθε μέρα διαβάζεις από ένα κεφαλαιο.Νομίζω  ότι αυτή την φορα η κατερίνα  έβαλε τον αυτόματο  ...πιλότο γράφοντας  ένα... ασυνάρτητο κείμενο με ακατάσχετη   ..εσωτερική φλυαρία.
Ευτυχώς που το δανείστηκα διαφορετικά  θα ....έκλαιγα   τα 13 euro
1.5 /5

Ο χαρτοκόπτης  της ηδονής 

Ένα ακόμη βιβλίο από τις προσφορες  του Θέματος.
Ένα thriller  με πολύ γpηγορο βηματισμό , με σχετικά σύντομη περιγραφή κάθε  ώρας που συνέβαινε ένα γεγονός , Ένα  ιδιαιτερα   μακάβριο παιχνίδι μεταξύ δυο ερωτημένων Είχαν βάλει στοίχημα που στοίχησε τον θάνατο σε περίπου 5 άτομα μέσα από ένα σύνθετο   σκηνικό σε διαφoρeτικα μέρη  στην Ευρώπη  .
Μια καινοτόμα ιστορία ( βηματισμός με βάση την ώρα ένας  λόγος αύξησης  του θρίλερ ) παρόλο που δεν με άρεσε ο τρόπος  γραφής όπως και οι εικόνες που αναδύονταν μέσα από το κείμενο
2/5

Περηφάνια και προκατάληψη Jane austin
Θεωρητικά  ένα από τα αριστουργήματα  της αγγλικής λογοτεχνίας. γpαμμενο από την αξεπέραστη  Jane Austin. . Το βιπεράκι   βρσκόταν  σε ένα πακέτο 4 τομων με κόστος μονο 6.9 Ευ από τις  εκδόσεις Άρλεκιν Η τιμή είναι θαυμασια και όπως με aναφεραν" ξένοι , ακόμη και μεταχειpισμενα δεν βρίσκονται se τέτοια τιμή.
Το βιβλίο  το διάβασα σε περίπου 8 ώρες μέσα σε τρεις μέρες. Αρκετά εύκολο διάβασμα  πολύ καλή απόδοση από τα αγγλικά (όχι πιστη μετάφραση καθώς έκανα σύγκριση με το πρωτότυπο που βρήκα από το internet σε μορφή  epub) αλλα  κάπου  το κείμενο έχανε .  Τώρα  δεν ξέρω αν ήταν από πλευρά μου καθώς στο δωμάτιο γινόταν βαβούρα αλλα για το ένα τρίτο έχασα σχεδόν την ιστορία αν και μετά από το μισό μέχρι στο τέλος  το διάβασμα ήταν  πολύ πιο εύκολο και ευ-μνημονευτώ.  Σε μερικά  σημεια  όμως νομίζω ότι δεν ήταν πολύ ξεκάθαρα πως πχ οι "διαδοσεις" από τον Darcy για  τον επικείμενο γάμο  του με την Liz εκο δεν ήταν ξεκάθαρο ότι και οι δυο είχαν κλείσει .....Αρκετά  βαρετή ιστορία  καθώς η δράση δεν υπάρχει με τους ορους του ας πούμε thriller των σημερινών ταινιών  .
3/5

No comments:

Post a Comment