Sunday, December 21, 2014

Μακεδονική Πάπρικα !!


Μακεδονική Πάπρικα  !!


Και ακόμη μια συνταγή  με δικη μου τεχνική !!

Βασισμένος  σε συνταγές που βρήκα στο ίντερνετ ακολούθησα σχεδόν σε διαφορες αναλογίες  τα υλικά για την μακεδονική πάπρικα με την χρήση βασικα  της ζυγαριάς για υπολογισμό του βάρους των υλικών.



Ετσι , τοποθετώντας το μούλτι πάνω  στην ηλεκτρονική ζυγαριά ξεκίνησα βάζοντας  πρώτα το τυρί. Στν συγκεκριμένη   περίπτωση έβαλα νηστίσιμο τυρί περίπου 80 γραμμάρια   (έναντι 40 που έλεγε η αρχική συνταγή) περίπου 40 γραμμάρια λάδι (μονό που είχα διαθέσιμο αραβοσιτέλαιο  αντι  για ελαιόλαδο ) περίπου 30 γραμαρια ξύδι (αυτό δεν αναφέρονταν στην συνταγή ) 



Πέρα από την συνταγή  αυτή την φορά (ηταν η πέμπτη φορά ) πρόσθεσα και πράσο που το ψιλοέκοψα με το χέρι.

Στην δοκιμή αυτή  αντί για το μούλτι χρησιμοποίησα το μπλέντερ . Σε αντίθεση με το μουλτι που το χτυπούσε ολο , στο μπλέντερ το τυρί δεν χτυπήθηκε τόσο καλά οπότε πρόσθεσα λίγο παραπάνω  λάδι. Μετα προσθεσα  1 κουτάκι πάστα ντομάτας των 250 γρ και στο τέλος  για να χτυπηθει  καλύτερα λίγο κρυο νερό.
Και πολλές φορές  γύρισα  το μπλέντερ οριζόντια  για να χτυπηθεί  το μείγμα καλύτερα.


Και στο τέλος  το αποτέλεσμα  ήταν το ακόλουθο !




Παρολο που  η σάλτσα   ήταν κάπως ‘αραιή’ και είχε ποιο ανοιχτό χρώμα η γεύση της ήταν πολύ καλή.  Το μονο  που προσθεσα στο τέλος ηταν  η μουστάρδα αλλα δεν προσθεσα ρίγανη που ήθελε η συνταγή ….



1 comment:

  1. η παπρικα μπορει να γινει πικαντικη αν βαλεις και κοκκινο ταμπασκο
    sping rolls με φαντασια
    περνεις φυλλο για μπακλαβα το κοβης σε λουριδες και το βουτηρονεις με βουτηρο η οποιο ελαιολαδο θες και βαζεις τη γεμησει που θες η για χορτοφαγουσ η με τουρσια η ακομα με μακαρονια
    sragetti takos
    περνεις τακος και τα μακαρονια της αρεσκειας σου τα βραζεις και τα βαζεις μεσα
    η μαγηρικη ειναι φανταντασια και γουστο του καθενος.

    ReplyDelete