Sunday, December 21, 2014

Κηπουρου !!!!

Η κηπουρού είναι απο τις αγαπημένες μου σαλάτες.

 Μέχρι τώρα αγόραζα σαλάτες  απο τα σούπερ μάρκετ  ,αν και ήξερα οτι η κατασκευή της  είναι σχετικά εύκολη.

Η καλύτερη  μάρκα είναι  αυτη της Αμβροσίας που   παράγεται  στην Σινδο Θεσσαλονίκης .

Παρατήρησα ακομη  ότι η ίδια εταιρία παράγει  και την σαλάτα που πουλάει  ένα γνωστό   γερμανικό υπερμαρκετ με την ιδια σχεδοιν ποιότητα  αν και από εχει λιγότερη μαγιονέζα  από ότι  η κλασική της Αμβροσίας.

Αν και βρήκα συνταγή σε μια  σελιδα , στην παρακάτω   κατασκευή ακολούθησα δικό μου τρόπο !







Στην φωτογραφία  βλεπετε  το μείγμα των λαχανικών παυ έβαλα : καρώτο σέλινο ρεπάνι μεγάλο και πράσο ψιλοκομμένο  , με τυχαία αναλογία υλικών .

Για ακόμη καλύτερα , εν σχεση με τις προηγούμενες  δοκιμές μου (άλλες δυο ) , άφησα  τα λαχανικά να κάτσουν  περίπου 2 ώρες  κατω από ζεστό αέρα  ετσι ώστε  να φύγει η υγρασία τους. Την πρώτη φορα που δοκίμασα τα ανακάτεψα με την μαγιονέζα αμέσως  μόλις τα άλεσα στον τρίφτη  , την δεύτερη φορά τα χτύπησα στο μπλέντερ τα άφησα περίπου 1 ώρα  κάτω από τον ζεστό αέρα  του air-conditioner . Παρολ αυτά  ολη η υγρασία τους και αυτή την φορά δεν εφυγε  ! Και στο τέλος    ανακάτεψα  με λίγο ξύδι όπως έγραφαν οι συνταγές
  
Τα υλικά ηταν περίπου ½ του κιλού σε βάρος








Μετά  πρόσθεσα  μαγιονέζα  και  στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μουστάρδα   και το ανακάτεψα καλά
Το αποτέλεσμα ηταν μια τελεια κηπουρού !


Δοκιμαστε το !

No comments:

Post a Comment