Ερωτας φυγας: σχολια , facts , info


https://www.tlife.gr/wp-content/uploads/2023/09/erotas-figas-k.jpg

 

Additions ΟΠως εγινε γνωστο απο τις διαφορε2 πηγες το προγραμμα μεταφερεται οροστικα στιν Ant1 οπως και ολοκληρη η σειρα . το μονο δυσσαρεστο με το open  ειναι οτι δενε κανε καμμια αναφορα μεασα απο τον διαυλο του για αυτη την μεταφορα.  αναγκαστηκα να αναφερω σε μερικους γνωστους μου γαι την ειδηση  της μεταφορας διαφορετικα θα περιμανεναν αδικα οι συγγενεις τουςνα δουν την  σειρα μεσα απο τa μεσα του ιανουριου στο open !!

Από ό,τι καταλαβαίνω, ο "Έρωτας Φύγας" πρέπει να είναι το μεγάλο όπλο του Open με υψηλή τηλεθέαση. Ανακάλυψα τη σειρά κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων του καλοκαιριού και ξεκίνησα να την παρακολουθώ από το επεισόδιο 70 και μετά. Είμαι αφοσιωμένος θεατής της σειράς "Παγιδευμένοι", ενώ η σύζυγός μου είναι αφοσιωμένη θεατής των σειρών "Παράδεισος" και "Σασμός" στο κανάλι Alpha, οι οποίες με αφήνουν εντελώς αδιάφορο. Το σενάριο τους είναι υπερβολικά αργό και διατείνεται υπερβολικά. Οι Παγιδευμένοι έχουν ένα εξαιρετικά γρήγορο βήμα και δεν μπορείς να τους πλήξεις.

Ως πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα παρακολουθώντας την "Αγάπη", σχεδόν όλοι οι ερμηνευτές τρέχουν νευρικά, αν όχι τρελά, μπλέκοντας σε δραματικές καταστάσεις και δημιουργώντας μια επιφανειακή κωμική αίσθηση. Σε αυτό συμβάλλει και ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός της σειράς. Επιπλέον, για τις ανάγκες του καναλιού, η σειρά εμπλουτίζεται με πολυάριθμες υποπλοκές προκειμένου να παραχθούν τουλάχιστον δύο σεζόν.

Στην πρώτη σεζόν η Αλεξάνδρα υπομένει την τυραννία του συζύγου της και την "κακία" της πεθεράς της, όντας εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι και μεγαλώνοντας τα δύο παιδιά της, ενώ στο δεύτερο μέρος, απ' όσο έχω διαβάσει, οργανώνει τη δική της επανάσταση.  

Από τα πρώτα επεισόδια προσπαθώ να βγάλω μερικά συμπεράσματα και να καταλάβω πώς διαμορφώνεται ο τίτλος. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1950, ίσως και λίγο αργότερα. Η Αλεξάνδρα διαμένει στην Αθήνα και εργάζεται ως μοδίστρα νυφικών.  Ο ετεροθαλής αδελφός της είναι τζογαδόρος που παίζει πόκερ και άλλα τυχερά παιχνίδια και χρωστάει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε ένα άτομο που είναι άπληστο για την Αλεξάνδρα. Όταν με πλαγιολογεί, την καλεί να πάει στο σπίτι του και αμέσως την επιθετικότητα. Ευτυχώς, ο αρραβωνιαστικός της, ο Μάρκος, τυχαίνει να βρίσκεται κοντά και μπαίνει στο σπίτι, σκοτώνοντάς τον σε αυτοάμυνα. Λόγω αυτού, και οι δύο αποχωρούν από την Αθήνα και καταλήγουν στο Κιάρι της Μεσσηνίας, με σκοπό να εξασφαλίσουν ένα ευνοϊκό μέλλον και να συναντήσουν τον Στράτο, έναν παλιό του φίλο από τη στρατιωτική του θητεία. Εξ ου και ο τίτλος.  

Το ίδιο συμβαίνει και στην αρχή του δεύτερου μέρους, όταν η Αλεξάνδρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση μετά την παρ' ολίγον δολοφονία του Ιάσονα από τρεις σφαίρες του δικού της όπλου. Ο Μάρκος της παρείχε βοήθεια για να διαφύγει από το χωριό.

 --==--

Σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης η πολλά υποσχόμενη σειρά έκανε 11,5% στο δυναμικό κοινό  ενώ στο σύνολο χτύπησε το 21,9%  στο πρωτο επισσοδειος της νεας σεζον (17/9)Η σειρα  ακομη και μεσα στο καλοκαιρι ειχε διψηφια νουμερα τηλεθεασης (στοiχεiα απο το tvnea )

-----

Μεταξυ των δυο αγαπημενων μου σειρων θεωρω οτι αυτη την στιγμη ο Ερωτας προηγειται των παγιδευμένων.  Και οι δυο σειρες βγαζουνε εντονα συναισθήματα και ειναι αρκετά σφιχτά δομημένες σαν σειρες δρασης  , Ενώ από τον Ερωτα δεν υπάρχει  τιποτα που θα μπορουσα να  αφαιρεσω σαν άχρηστο , στους  παγιδευμενους η ερωτικη ιστορια μεταξύ των δυο πρωταγωνιστων μου φαiνεται  ιδιαίτερα αδιαφορη που χαλαρώνει την δομη της. 9/7.5

 ----

Σχττικα με το χωριο Κιαρι : το πραγματικο ονομα του χωριου λεγεται Κεντρικο Βρισκεται περιπου 30 χιλιομετρα βορεια από την ανατολικη πλευρα του δυτικου ποδιου της Πελοπονησου. Στην παρακατω εικονα φαινετα μεσα στο κεντρο του κυκλου.   

 

 

Και μια ακομη close up εικονα στο χωριο:


--------

 Μετα απο ερευνα διαπιστφσα οτι η σειρα βασιζεται στην τουρκικη σειρα bir zamanlar - μια φορα και ενα καιρo στην Curukova (κοντα στα Αδανα)  που επιισημως  μεταφραζεται σαν πικρες χωρες (bitter lands)

Μερικες ακομη παρατηρησεις: οπωως και σε άλλες  σειρες – με στόχο να γεμισουν επεισοδεια με ασχετα θεματα – ετσι και σε αυτή την σειρα δειχνουν την κωμόπολη να γινεται Σικαγο .Αναφέρομαι σε δυο μυθο-γεγονοτα που φαινονται  στην περίοδο Σεπτ-Οκτ 23   : τις εκλογες και τους ξενους επενδυτες. Είναι ξεκαθαρο ότι βαζον μεγαλες δοσεις υπερβολης  σε ορια που ξεφευγουν οποιασδηποτε λογικης.   Πρωτον με τις εκλογες που «απατεώνες» προσπαθούν να πείσουν τον Στεφανο να πεισει την Μαριέττα να κατεβει στα εκλογες και δευτερον οι δυο εκπροσωποι των επενδυτων που χρησιμοποιούν βαρβαρους και υπογειους τροπους  να  αγορασουν  γη.Κλασσκες τακτικες  Σικαγο σε μια εποχη που δεν γινονταν τετοια πραγματα στην Ελλαδα ….

Κλεινοντας το αρθρο αναφερω την σχετικα πληρης λιστα των ρολων οπως κατα γραφηκαν απο τα intro μερικων επεισοδιων με μια συντομη περιγραφη. Η λιστα θα ανανεωνεται  αναλογα με τις καταστασεις και ειναι δομημενη με βαση  τον συσχετισμο των ρολων Αναφερονται και οι ηλικιες τους για οποιον ενδιαφέρεται

Επισης να αναφερω οτι τμήματα  των διαλογων γραφηκαν και απο την Μαριαλενα Ροζακη  γνωστη μας απο την προσφατη εκδοση του Καφε της Χαρας ως αντιπαλο της Βαλιας. 

βασικοι ηθοποιοι ;ανεπιβεβαιωτοι ηθοποιοι δευτερευοντες ρολοι 

Ντανη Γιαννακοπουλου  Αλεξανδρα Η πρωταγωνιστια της σειρας και το μεγαλο θυμα τη ιστοριας . εζησε την κολαση μεσα στο ιδιο της το σπιτι (στο αρχοντικο) πρωα ταπο την πεθερα της και εμτα αποο τον αντρα της... 

Σταυρος Σβηγκος 38  Μαρκος. ο ερωμενος της απο την αρχη της σειρας καθως ηταν ετοιμος να την ζητησει σε γαμο απο τους δικους της! ενας χατακτηρας σχεδον ομοιος με του Ιασωνα. 

Πεμυ Ζουνη  67   Μαργετα   η μητερα του Ιασωνα και αρχηγεσα του αρχοντικου ΠΟλυ καλος χαρακτηρας με ολο τον κοσμο οπως και το προσωπικο ομως τα λαθη που εκανε με την νυφη της ηταν απεριγραπτα. Αυτα  εμαθε ο Στεφανος και τη συχαθηκε. Ενας απο τους top μου χαρακτηρες αν καια καταλαβαινω για το συμπεριφεθηκε ετσι.Βασικο λαθος ηταν απο το ζευγαρι γιατι αν ελεγαν την αληθεια απο την αρχη ηταν σιγουρο οτι θα τους παντρευε  αν και μετα ητα ακομηιο σιγουρο οτι δεν θια υπηρχε σειρα...

Αντωνης  Καρυστινος 52  Ιασωνας ο γιος της μαριετας Γνωστος απο το παρα πεντε σαν ενας απ τους υποψηφιους δολοφονους της παρεας...καλος χαρακτηρας αλλα πολυ νευρικος και απροβελεπτος σαν μικρο παιδι 

Εφη παπαθεωδωρου 84 η γιαγια Αρετη. ενας θαυμασος χαρακτηρας με φυχη μικορυ παιδιου και ικανοτητα του να λεει το μελλον Μι αρχοντο γυναικα με ανοια που το μιαλο της εχει κολλησει στο 1900  με τον χαρούμενο χαρακτηρα της Θεοπουλας.Κατα μακραν ο καλυτερος χαρακτηρας της σειρας και ο πιο ευαισθητος!

Αρετή Πασχάλη 46  Ευγενια η γυναικα του Μαρκου απο την μεση της σειρας και μετα . Ακεραιος χαρακτηρας σαν νοσοκομα και γιατρος  ερωτευτηκε παραφορα τον μαρκο και απο την ζηλεια της σκοτωσε σχεδον τον εαυτο της. Για το  κακο του σεναριου προτιμησαν να την κανουν ψυχοπαθη λογφω μαγαλξς ζηλειας, και αν δεν ειχε βγαλει εκεινες τις ρημαδες τισ φωτογραφιες  τα πραγματα θα ηταν πιο ηρεμα και το θρουσμα της πεταλουδας δεν θα γινονταν

Σταυρος Ζαλμας 61 Στεφανος Παρασχος Ο παλίος ερωμενος της μαριετας ειχε μεινει στην φυλακη για ενα φονο για 40 χρονια και επιστρεφοντας την κοινωνια ηταν πολύ πιο μυαλωμενος και εντιμος προσπαθωντας να κανει παντα το καλο ακομη και αορατα

Γεράσιμος Γεννατάς 61 Στρατος ο αντρας  της Γεωγιας Τον θυμαμαι πολύ καλα απο παλιες διαφημησεις της Telestet και εξαιρετο ταλεντο οπως αποδείχθηκε αργοτερα. Παριστανει τον μαγκα και τον εξυπνο αλλα είναι τελικα λαπάς! Αρκετα κουτοπονηρος και φλυαρος και πολλες φορες γινεται ρεζιλι ΚΥτταζει το συμφερον του περισσοτερο απο οσο πρεπει.  Και φοβάται  πολύ για την θεση του.. Ο μακης το παρακανει στην εκφραση

Μαριάννα Πολυχρονίδη 46 Γεωργια  η γυναικα του Στρατη. Π εξυπνη και πονητη απο τον Στρατη   τα καταφερνει καλυτερα απο  αυτον. Ντυμενη με  παντελονια στον ρολο της σαν επιστατρια ηταν σαν κλασσικη εργατρια στην Βορειας Κορεια!

Λένια Μιμερίνη  22? Ρηνιω η πρωτη της δουλεια σαν ηθοποιος. Δουλεύει στο αρχοντικο και ειναι αδελφη του Στρατη. Απο τα καλυτερα ατομα  της σειρας με ενα ξαφνικα απαισιο τραυμα Μονιμα βοηθαει την Αλεξανδρα με τον παλιο της ερωτα ,Ερωτευσιμη και ερωτευεται ευκολα!

Μαρια Πασσα η μικρη Μαρινα ενα παιδακι που σωθηκε οταν  η μητερα του πεθανε . Η Γεωργια το κρατησε κοντα της και συντομα το ζητησαν για υιοθεσία. Στην δευτερη σεζον εμφανίζεται ο κακος πατερας της  να την διεκδικήσει.Την φανταζομαι στο μελλον να ερωτευεται  τον γιο της Αλεξανδρας

Χρύσα Κλούβα   Βασω η κλασσική κουτσομπόλα και η μεγαλυτερη ηλικιακα  των υπαλληλων του σπιτικού η μονη που ειναι ανύπαντρη και δεν στεριωνει αντρα! Βασικη βοηθος της γιαγιας

Ελπιδα Νικολαου ως Στελλα μια νεαρη που δουλευει στο αρχοντικο και ειχε ματια για τον Στρατη και μετα τον εκβιαζε για να πουλησει το παιδι της με ένα στρονιμικο ποσο. Γνωστη απο την σειρα Σασμος  σε ενα συναφη ρολο στον ΕΦ . 

Κώστας Κάππας  55 Φιλιππος αδελφικος φιλος του Ιασωνα και αρκετα καλος χαρακτηρας μαχεται για την περιουσια του αν και αργοτερα αντιλαμβανεται οτι η γυναικα  του σχεδόν σκαβει τον λακκο του για θεματα της εποχης του πολεμου. ΜΟΥ φαινεται ιδιαιτερα συμπαθης

Μαρία Καβουκίδου ?? Δημητρα η γυναικα του προαναφερθεντος δουλευει δημοσιογραφος στην τοπικη εφημεριδα και ο ....

Σταυρος Μαρκαλας δικηγορος  και συνεργατης της Δημητρας με βασικο στοχο να εντοπισουν στοιχεια για το παρελθον των γαιοκτημοων της περιοχης και να δωσουν δικαιοσυνη. Τρεφει ερωτα για την Δημητρα . Τον Σταυρο τον γνωριζω απο τον γελοίο ρολο του στο Παρουσιαστε.  

Κώστας Καζανάς 56 Μιχαλης ο γιατρος του νοσοκομειου του χωριου Ακεραιος χαρατηρας με γυναικα την Ελπιδα. Ειναι  ενας απο τους καλυτερους χαρακτηρες της σειρας και πολυ ηρεμος. Η γυναικα του ομως ξερει πως να τον κανει  εξαλο.  

Μαρία Κωνσταντάκη 42 Ελπιδα η κακομαθμενη πλουσια  ξαδελφη του Ιασωνα με μεγαλη γλωσσα και ατομο που συντηρειται απο τους συγγενεις της καθως  τα  χρηματα του αδεκαστου συζυγου της δεν τη φτανουν . Σκετη φαρμακογλωσσα Ο κεντρικος φορεας  του κακου σε σχεδον ολη την σειρα μαζι με τον Κοντογιαννη . 

Ελευθερια Παλλα - Αννα η κορη του Μιχαλη και της Ελπιδας σπουδαζε στην Γαλλια και επεστρεψε στην Μεσσηνια οπου της συνεβει ενα μοιραιο. Συνεεχεια  εχει καυγαδες με την μανα της  και υποστήριξε με σθενος τη νεα σχεση του πατερα της 

Ζωη Ναλμπαντη – Ναντια η  Εισαγγελεας Μια πολυ σκληρη και ακεραια χαρακτηρας στην ζωη και στην υπηρεσια της αποκτά μια υγιή σχέση με τον Μιχαλη αφου πρωτα του επιταχυνεει την αρση του διαζυγιου του.  Διαξαγει intrinstic  μελετες για ιδαιτερα ειδεχθείς περιπτωσεις  οπως γυναικειας κακοποιησης και ανεξιχνίαστους  φονους. Ενας απο τους καθαροτερους  χαρακτηρες στην σειρα τουλαζιστον  για την πρωτη σεζον. Εχει ενα υφος σχεδον σατανικο ιδιατερα οταν φοραει σκοτεινα ρουχα!

Γιωργος Σπανιος  Νικολας φτωχος και ομορφος νεαρος, γιος ενος ταβερνιαρη  και κολητος  του Μαρκου στο εργοστασιο του Στεφανου Στα 3/4 του πρωτου κυκλου ερωτευεται την Ρηνιω και μαθαινει το συγκλονιτικο της μυστικο . Η προηγουμενη σχεση του ηταν με την Αννα Νιωθει πολυ μικρος για αυτην και προσπαθει να κερδισει περισσοτερα χρηματα μπλεκοντας με τον υποκοσμο  Ο ρολος του αποδυναμωνεται με την σχεση του με την Ρηνιω 

Θεοδωρος  Ρωμανιδης  61 αρχηγος του  αστυνομικου τμηματος στο Κιαρι και μονιμα φιλοδοξος για προαγωγη. Φιλος της οκογενιεας των Δερμεντζιδων  επιτρεπει τους αστυνμους να παρεχουν σχετικη βοηθεια με το αζημιωτο . Ενας  απο τους αστυνομικους του ειναι μυστικος συνεργατης του Κοντογιαννη. 

Αλεκος Συσσοβιτης στο ρολο του Κοντογιαννη ενα ατομο μουτρο με διασυνδεσεις στον υποκοσμο  εμφανίζεται στην μεση σχεδόν της πρωτης σεζον με στοχο να εκδικκηθει σχεδον ολους τους συγχωριανους του αντιπαλους [μεγαλοκτημονες] με υπογειους και βρωμικους  τροπους.  Δολοφονος του Φιλιπου και εραστης της Ελπιδας που την σπιτωσε  στο σπιτι του πεθαμενου οταν εφυγε η Δημητα στην Αθηνα

Τζινη Παπαδοπουλου 51 ??? η  γυναικα του Κοντογιαννη και φιλη της Μαριετας Γνωριζει καλα τα περισοτερα μυστικα του αντρα της και εχει στοχο να τα αποκαλυψει δημοσιως και μερικες φορες κανει undo στις απατες του (ραντεβου στην οθονη γιε περισσοτερα), Καταλυτης ρολος

Γιαννα Ζιανη Νοτα η θεια της Γεωργιας Εμφανιζεται στα τελευυαια 40 επσοδεια  της πρωτης σεζον οταν ο αδελφος της αυτοκτονει απο  τυψεις και κατσικωνεται στο κσπιτι του στεφανιυ και προσπαθει να βοηθησει την Γεωργια. Γνωστη σαν Δεσποινα στην σειρα σασμος

Ευγενια αποστολου   Παναγιωτα Η οικιακη βοηθος του Στεφανου που λειτουργει σαν δεύτερη μανα του σε ενα λιτο αλλα και υπογεια σημαντικο ρολο .  Δευτερευων ρολος στα περισσοτερα  επεισοδια Η Νοτα συνεχεια τη παει κοντρα.

Λεωνίδας Καλφαγιάννης   Μητσος ο αδελφος της Αλεξανδρας παρουσιάζεται  σε μερικα μονο επεισοδια κυιως στην αρχη οταν καταδιδει την αδελφη του σε ενα τοκογλυφο που την ηθελε για αλλα παιχνιδια  και μετα με την Χαρα Γνωστος απο το Κατω Παρταλι

Λίλη Τσεσματζόγλου  46 Χαρα , φιλη της ελπιδας και μια απο τις πλουσιες του χωριου μπλεκει με τον Μητσο ο οποιος την τρωει μερικα χρηματα και απο οτι φαινεται την εκβιαζε για ολο και περισσοτερο Σε συνεργασια  με την κολητη της την Ελπιδα τον εξαφανιζουν. Αμεσως μετα  αλλαζει σελιδα στην ζωη της σαν αρθρογραφος στην τοπικη εφημεριδα

Χαρης Μαυρουδης – Ανδρεας-  εραστης της Χαρας. Ενας νεος γιατρος στο νοσοκομειο συμμεριζεται τις αποψεις της σχετικα με την χειραφετηση των γυναικων  ενθουσιαζεται και σιγα σιγα γινεται συντοφος της . Στην Β σεζον εμφανιζεται η Ουρανια η πρωην συζυγος του να τα αλλαξει ολα

Αννα Αδριανου  Ουρανια εμφανιζετα τον δευτερο κυκλο σαν ερωμενη του πατερα του Ιασωνα

Αδριανα Σαραντη – Αρετη /νοσοκομα  ενας ακομη νεος χαρακτηρας που θα φερει ανσατωση στην νεα σεζον  καθως  εχει πολλα μυστικα απο το παρελθον της 

Ελια Βαργανελακη -41- Γιωτα μια απο τις τρις τύπισσες που βρισκονται στο γυναικειο τμημα της  φυλακης του Κιαριου Είναι η παλιοτερη και πιο αγρια απο τις φυλακισμενες  Ειχε σκοτωσει τον νταη  ανδρα της προκειμενου  να σωσει τον εαυτο της  και τα παιδια της. Εμφανίζεται  σε λιγα επεισόδιά Στην αρχη του Β κυκλου προσπαθει να σκοτωσει την Αλεξανδρααλλα μετα καταλαβεινει οτι βριστεαι στην θεση της και χαλαρωνει

Γιαννης Λεακος   Μιμης   Υπαρχει ενας ακομη ρολος στην σειρα,   του αγοτερα βοηθού του  Κοντογιαννη που εμφανιζεται από το πρωτο επεισοδιο.  Υποχθονιος τυπος άνθρωπος της νυχτας εχει βαλει στοχο να εκδικηθει για το χαμο του αφεντικου του (Δ Ξανθος) στην Αθηνα προτου εξαφανιστει το ζευγαρι από την Αθηνα . Το αφεντικό του ηταν ο τοκογλυφος που θα κρατουσε την Αλεξανδρα σαν εξαργυρωση των χρηματων που χρωστουσε ο αδερφος της

--==--

Απο την επανω λιστα θα κρατησω τα ονοματα των Στεφανου  Μιχαλη  Πανγιωτας Ρηνιω  σσν τους πλεον λογικους ρολους της σειρας όπως και της Γιαγιας και τελος την Ρηνιω.Επισης και η Μαριετα στο Β μεριος που μετανιωσε για οσα εκανε στην νυφη της. Η Μαριετα  εδειχνε εςνα πολυ καλο χαρκτηρα και στο πρωτο μερος με τους εργατες της οπως και με τον υπολοιπο κοσμο  . Υπαρχουν και αλλοι που είναι λογικοι αλλα συμπεριφέρονται αρκετά πιο περίπλοκα.

Μερικα ακομη τριτευοντα  ονοματα ηθοποιων (η μη ) απο την σειρα χωρις περισσοτες  πληροφοριες 

  • Πετρος Ξεκουκης σε ρολο δικαστη στα  πρωτα επισσοδια της Β σεζον
  • Αλεξανδρος Δαβιλας – νεος αστυνομος στην Β σεζον
  • Γιολαντα Καλογεροπουλου - Αρτεμις
  • Ασημινα Διαμαντοπουλου
  • Ευγενια Αποστολου
  • Γιωργος Παπαγεωργιου 

Ενημερωση #6  @ 21-9-23

---T B C  --

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Gumus a tv series with side effects !

Baraem and commentary on .... (read inside !)