Κατασκευή μουστάρδας δοκιμή #2


Σε συνεχεια με το προηγουμενη δοκιμη μουσταρδας  , μετα απο λιγες μερες εανα νεα  κατασκευη μουσταρδας



Στις  1845  την παρασκευη εβαλα στο γιαλινο μπουκαλακι 35 γρ σιναπι με 45 γρ μηλοξυδο
Στις 2030  προσθεσα 10 γρ  νερο
Ξανα στις 0830 νερο αλλα 20 γρ

Στις  1545 την Κυριακη αλλα 5 γρ για να μαζεψω τουες κολλημενους σπορους και προσθεσα 25 γρ μελι  και αρχψισα το  τριψιμο στο blender
Επιδη  η πεθερα μου ειπε  οτι  τα blender  δεν πειρει να χρησιμοποιουνται πανω  απο μερικα  δευτερολεπτα , αρχισα να το χτυπαω για πανω απο 7 λεπτα με χρυπηματα τυπου burst
Παρατηρησα οτι blades  επιαναν την μουσταρδα αλλα οχι ολη , με αποτελεσμα να προσθεσσω σκομη λιγο νερο παραπανω περιπου 15 γρ με αποτελεσμα  η μουσταρδα  να γινει καπως ετσι ¨

Η αναλογια των υλικων ηταν η αντιστοιχη με την συνταγη

εινια εμφανες οτι δν ειχα προσθεσει  κουρκουμα

...και ετσι προσθεσα με το χερι τον κουρκουμα !Και τελικα εγινε  ετσι (ειναι η  αριστερη στην φωτογραφια )


απο πλευρας γευσης και αφης αυυτη την φορα ηταν πιο ελαφρια (λογω περισοτερου νερου )και ισως πιο νοστιμη  παρολο που η καψα  ηταν σχεδον ιδια

Παντως  ακομη και τωρα  αρχες Ιουνιου η καψα εχειαλλατωθει λιγο και φεινεται  καπως η γευση του αλευριου (χρησιμοποιησα ξανα αλλευρι  ταπιοκας ! )


Comments

Popular posts from this blog

Gumus a tv series with side effects !

Baraem and commentary on .... (read inside !)

SINPFEMO A better signal tech analysis by using F/TDM