Μια ιδεα με κετσαπ πειραμα 1 2 και 3

ΠΕΙΡΑΜΑ 1 


Η μικρη μου κορη αγαπαει να τρεωει  κετσαπ . Προεκειμενου να βρφω καμια καλη ιδεα κολλξησα σερ αυτη την συνταγη:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/pentanostimi-ketsap.html

και την οποια  δοκιμασα  μετα απο μερικες  μερες . (στη αρχη Μαιου )

ΟΙ νοτματες   ηταν  σχετικα σκληρες οποτε υπεθεσα οτι θα ηταν και οι πιο καταλληλες Ετσι  τισ εβγαλα την πετσα (με σσχτικη δυσκολια  τις εκοψα σε μικρα κομματια) και μετα τισ χτυπησα στο μπλεντερ με δοσεις προσθετοντας και λιγο νερο για να μπορεσουν  να τριφτουν διαφορετικα  δεν αλεζονταν

Ακολουθηα ακριβψς την συνταγη σε αναλογιες   για 850   γραμαμρτια ντοματες αφαιρωντας  τον βασιλικο και τιο πιπεριστο βρασιμο

Μετα  εκανα την ωραια  ιδεα με το ξυδι και το balsamico .  ενα μερος της δοσης  επεσε  στο ματι και βρωμισε ολη η κουζινα!!

Για κακη μου τυχη εκαν δυο βασικα λαθη ¨
1 - Πηρα σαν μετρο  μια κουπα 300 γραμαριων !
2 -εριξα  ολοτο ξυδι μεσα στην σαλτσα ... (μετην παραπανω αναλοιγια της κουπασ )

Σαν αποτελεσμα  η σαλτσα παρολο που ηντα πολυ νμοστιμη  ηταν επισης  παρα πολυ γλικια  και τροομερα  ξυνη !

Αναγκαστηκα να προσθεσω και αλλες  ντοματες  αλλα  καιπαλι τοαποτελεσμα   δεν ηταν ικανοποιητικο και δεν ειχα αλλες ντοματες  ακομη  μ προσθεσω (ηταν  περιπου 4 μεγαλες )

Κριμα .......


Πειραμα #2 



Μετα απο  3 4 μερες αφου ξαναπηρα νεες  ντοματες , ξαναεκαν την  συνταγη  με τα ιδια υλικα καιτην μιση αναλογια των υλικων της συνταγης ακολουθωντας τα ιδια υλικα  με την παραπανω συνταγη  εκτος απο την ζαχαρη  που δεν την προσθεσα
Αυτην την φορα  προσεξα να μην κανω λαθος  στην ποσοτητα της κουπας οπως και να ελεγχω  στην ποσοτητα του ξυδιου (ομως αφαιρεσα  το balsamico)!

Την σαλτσα  αφησα ενα βρασει μεχρι να φυγει το νερο της .Η ποοστητα του ξυδιου (με το ξυλο κανελας ) για την σαλτσα  ηταν περιπου 3 κουταλιες , και το υπολοιπο τον κρατησα σε ενα γιαλινο μπουκαλακι μεζι με το κανελοξυλο  το οπoιο  χρησιμοποιησα μετα για ξυδι σε σαλατες  !

Επισης  πορσθεσα  και λιγο κουρκουμα 

Η ποσοτητα που εμεινε  ειναι ατη της φωτογραφιας . Το μπουκαλι ειναι  του μισου λτρου.
Οσοι δοκιμασαν ενθουσιατηκαν  απο την γευση του !Η ριγανη  εδωσε  μια πολυ ωραια γευση

Και σε περιπου 2 βδομαδες η  σαλτσα  ....ξαφανιστηκε  !1


ΠΕΙΡΑΜΑ 3 




Χτες 4/6 μεσα σε περιπου μια ωρα   ξαναεκανα την σοκιμη αυτη την φορα  με  περιπου 1 κγ τνοματες οι οπιες ηαν πολυ σκληρες ακαταλληλες για σαλατα.αυτη την φορα  εβαλα μονο αλατι Ιμαλαιων πιπερι Szetzuan  (2 κουταλιες ) λιγο  κιμινο και λιγο κοκκινο πιπερι (απο περιπου 1 κουταλια ανκαι το πηρα μετην πισω ακρη του κουταλιου )   . Το εβρασα  στο ματι περιπου 1 ωρα σε χαμηλη φωτια  (στο 1) και σαν αποτελεσμα   μου φανηκε λιγο αραιαη . Αυτη την φορα  το βαζο  βγηκε  σχεδον γεματο οπω φαινρται στην φωτογραφια

Το ξυδι  το ειχα στο ψυγειο ανακατωμενο με την κανελα και εβαλα  περιπου  3 κουταλιες σουπας. Το οτι το ξυδι ηταν   κρυο δεν επηρεασε  καθολου στη γευση

Σαν αποτελεσμα τη γευση του ειναι  καπως διαφορετικη αλλα επισης πολυ νοστιμη , καθως αυτη τν φορα το πιπερι εδωσε την γευση

Comments

Popular posts from this blog

Gumus a tv series with side effects !

Baraem and commentary on .... (read inside !)

SINPFEMO A better signal tech analysis by using F/TDM